Algemeen

Biodiversiteit

SBC helpt de biodiversiteit met een braakliggend stukje grond in te zaaien en hopelijk om te toveren tot een mooie bloementuin. Laat het zoemen met bloemen!

Middag'rust'

Deze week gingen heel wat leerlingen de beeptest-uitdaging aan: wie kon het langer volhouden dan meneer Decock?

Happy bag

Misschien spotte je deze tassen al in het straatbeeld... 

We noemen ze even de 'happy bag' omdat ze wel degelijk een glimlach toverden op de snoetjes van onze leerlingen. Weliswaar achter een mondmasker, maar toch zichtbaar.

Schoolbanken

Woensdag werden de oude banken in de kapelstudie vervangen door splinternieuwe exemplaren.

Jongerensynode

Enkele leerlingen van 2Aa gingen op dinsdagmiddag samen met de directeur en mevrouw Ghyselbrecht in gesprek met de bisschop en zijn beleidsmedewerkers in het kader van de jongerensynode.

Prettige vakantie

In de vakantie is de school bereikbaar op 28 december van 9u tot 12u. Voor dringende zaken kunt u terecht op het nummer 0471/64 43 44. U kunt uw vraag natuurlijk ook altijd doorsturen via info@sintbernarduscollege.be

Hebt u vragen voor het CLB? Het CLB is bereikbaar op maandag 21 en dinsdag 22 december, telkens van 8u30 tot 16u30. Het CLB werkt in deze periode enkel op afspraak. Neem dus eerst contact op om een afspraak te maken. Dit kan op het nummer 058/ 31 16 14.

Fietscontrole

Donderdagmorgen om 8u ... Coronaveilige fietscontrole aan de schoolpoort door politie en preventiedienst stad Nieuwpoort.

En natuurlijk ... handjes ontsmetten bij het binnenkomen! 

Herfstvakantie verlengd

Zoals in het nieuws al vermeld werd: de herfstvakantie wordt verlengd.

Concreet betekent dit dat leerlingen van SBC thuis zijn van 2/11 t.e.m. 13/11.

12/11 is namelijk pedagogische studiedag en 13/11 facultatieve vrije dag.

Gezonde lucht

Het gezondheidsbeleid en het MOS-team sloegen de handen in elkaar om aandacht te vragen voor meer propere lucht. Zo werden alle fietsers gezonde-lucht-ambassadeurs.