Klasactiviteit

Caloriewaarde

De leerlingen van 3 STW onderzoeken de caloriewaarde van pinda's. Met een halve pinda konden ze 10 ml water tot wel 70 graden Celsius opwarmen.

Luistervaardigheid

Luister jij altijd even goed? De leerlingen van 1B testten hun concentratie- en luistervermogen tot het uiterste. 

Of heb je toch meer andere talenten? 

Schoolmateriaal en hygiëne

Enkele leerlingen testten of hun schoolmateriaal proper was.

Resultaat: er is nog wat werk...

Boodschap: was uw handen regelmatig en ontsmet ze bij het betreden van een klaslokaal.

Eéncelligen

Hoe kan je nu ééncelligen zien?

Neem één van onze splinternieuwe microscopen! Onze leerlingen kunnen nu onmiddellijk hun beeld importeren in een verslag of COVID-19-proof hun resultaten tonen aan andere leerlingen. Wat vet! Dankzij deze vernieuwing spelen wij in op de noden van de toekomst...

Lukken

Januari is volgens de traditie de maand dat de hotelschoolleerlingen 'Lukken' geven bij een bezoek aan familie en vrienden als teken van geluk in de komende periode.

Wiskunde saai?!

Wiskunde saai?! Deze leerlingen trainden in het uurtje differentiatie spelenderwijs hun inzicht en probleemoplossend denken met deze breinbrekers.

Economie

De verschillende verschuivingen op de arbeidsmarkt ontdekken de leerlingen van 3ECO via een hoekenwerk waarbij ze cijfermateriaal moeten opzoeken en vergelijken. Wegens de coronamaatregelen moeten we hier echter wat creatiever mee omgaan.

Wijn

Wijn maken kan dat zo eenvoudig? Dat test stem-wetenschappen even uit...

Slootwater

Ook altijd al benieuwd geweest naar welke extreem kleine beestjes leven in slootwater? De tweedejaars leerden met onze splinternieuwe microscopen werken om zo micro-organismen te bestuderen. Interessant!