Varia

Op vrijdag 24 mei sloegen Stella Maris en SBC de handen opnieuw in elkaar voor de minilevensloop. Deze keer gebeurde dat tijdens de schooluren, waardoor alle leerlingen integraal konden deelnemen. Op de zonovergoten speelplaatsen van beide scholen haspelden de leerlingen - onder luid gejuich - korte rondjes af ten voordele van de Stichting tegen Kanker. De speakers knalden, de mocktails vloeiden, en iedereen zag dat het goed was.

 

Vanmorgen vroeg barricadeerde een aantal leerlingen van 3aso in het grootste geheim de schoolpoort, waardoor het voor de leerlingen een hele uitdaging was om op de speelplaats te geraken. Gelukkig stonden de leerlingen er niet alleen voor: ze kregen tips om de obstakels te overwinnen, en een hand als het echt nodig was. Overal langs het parcours stonden ook mensen om de leerlingen aan te moedigen.

De barricade was een symbolische actie van het Comité Gelijke Kansen, om duidelijk te maken dat de lat voor iedereen hoog mag liggen, maar dat je op hulp mag rekenen als het nodig is. Op SBC sta je er namelijk niet alleen voor.

PS: de directeur was er al vroeg bij vanmorgen en waagde zich als allereerste over alle hindernissen. Het moet gezegd: dat ging vlot. En na hem volgden ook wel nog wat moedige leraars. Proficiat. Aan allen die een andere ingang zochten: we moedigen out-of-the-box denken aan, dus ook proficiat!

 

 

Enkele vierdes hebben samen met mevr. Halewyck een bloemenakker aangelegd van maar liefst 25 m². Na zwaar zwoegen en heel wat zwerfvuil oprapen, is het nu wachten op het ontkiemen van de zaadjes. En hopelijk volgen al snel ook de bijtjes.

 

Op vrijdag 24 mei nodigt het Sint-Bernarduscollege alle ouders, oud-leerlingen, oud-leraars, sympathisanten, ... uit voor een gezellige barbecue.

Locatie: SBC

Prijs: 18 euro (volw.) - 10 euro (kinderen)

Vis, vlees of veggie

Startuur: 18 u.

Inschrijven via het secretariaat of via sharon.desmarets@sgvw.be (ten laatste op vrijdag 17 mei)

Dankzij de verzamelwoede van onze leerlingen en het personeel hebben we maar liefst 30kg batterijen verzameld. Dankzij deze inzamelactie kreeg de school nieuw sportmateriaal! Dank je wel aan iedereen die zijn batterijtje heeft bijgedragen.

Iban Bogaert, je maakt je niet alleen verdienstelijk in je gemeente, ook voor onze school beteken je heel veel. Zo zette je al meermaals je schouders onder de schoolquiz en de minilevensloop, en ook voor Bernaar Bazaar sta je altijd paraat. Dankjewel!

Op 26 april nodigt het Sint-Bernarduscollege jullie uit om een kijkje te komen nemen achter de schermen. Je krijgt er door leerlingen en leerkrachten uitleg over de werking van onze school en de modernisering van het secundair onderwijs. Misschien tot dan!

Het MOS-team doet een massale oproep om lege batterijen binnen te brengen in het kader van een grote inzamelactie van Bebat. Met de binnengebrachte batterijen verzamelen we punten die we kunnen inruilen voor sportmateriaal. Een echte aanrader, dus!

Opgeruimd staat netjes

Op zaterdag 23 maart namen meneer Van Coillie, mevrouw Kerkhove en meneer Goudeseune 8 leerlingen op sleeptouw om maar liefst 8km berm schoon te maken. Ze verdienden daarmee 200 euro. Proficiat!