Varia

Kira en Matisse van 4WET werken samen met meneer Goudeseune en mevrouw Halewyck aan het VLINDER project. Zij gaan het weer onderzoeken! De werken aan het weerstation lopen goed. Matisse en Kira werken goed door om dit weerstation binnen twee weken operationeel te krijgen.

 

Op 5 november 2019 was er hoog bezoek in de Hotelschool in Koksijde. De leerlingen van ons tweede jaar Hotel-Voeding kregen niemand minder dan koningin Mathilde op bezoek. Net als elke andere gast, werd ook zij verwend met allerlei lekkere hapjes. De koningin genoot met volle teugen en hielp mee waar nodig. Voor de leerlingen was dit een onvergetelijke dag.

Vorig schooljaar hadden we, in een samenwerking van het Sint-Bernarduscollege en de Vrije Basisschool Stella Maris, prof. doc. Dirk Dewachter op bezoek voor een lezing in De City te Nieuwpoort. De City was tot in de nok uitverkocht; 200 ouders en sympathisanten waren getuige van een zeer boeiende avond.

Om deze traditie verder te zetten inviteren we dit schooljaar televisie- en filmmaker en klimaatactivist Nic Bathazar met zijn ’Klimaatbetoog’ op donderdag 30 januari om 19u.

Zet deze activiteit nu al met stip in je agenda!

Laatste middag 'project biolabo'. Wat een drukte! Er werden braakballen onderzocht, bloempotjes gemaakt uit plastic flessen, de terraria van de wandelende takken werden onderhouden... 

En welke wezens zullen we verwelkomen in het aquarium achteraan het biolabo? 

 

We moeten met z'n allen minder plastiek gebruiken. Om hier een steentje aan bij te dragen, kregen alle leerlingen een dopper. Deze herbruikbare drinkfles werd hen gratis aangeboden dankzij de opbrengst van onder andere Bazaar Bernard, het winkeltje dat tijdens de pauzes opengehouden wordt.

In deze middagactiviteit 'project biologielabo' ontdekten de leerlingen wat een kerkuil allemaal eet en hoe je een gesloten ecosysteem maakt. Maar er is meer! Enkele leerlingen poetsten wat aquariums... Is er iets op komst?

 

Ook de klassen van het tweede jaar waren dinsdag 24 september in beweging. Dit mag ook erg letterlijk genomen worden. De leerlingen (en leerkrachten) lieten zich gaan op de trampolines...

 

Dinsdag 24 september was de hele school in beweging. De eerstes deden leuke teambuildende spelletjes en maakten een verkennende en leerrijke tocht in Nieuwpoort. De regen kon de pret niet bederven.

 

Deze week ging de eerste blok middagactiviteiten van start. Leerlingen hebben de keuze tussen verschillende activiteiten. Een greep uit het aanbod:

Binnen de minuut - schoenshotten Binnen de minuut - propje blazen Bibliotheek
Gewoon studeren blijft natuurlijk ook een optie. Spelletjes Spelletjes
Sport Speeddate Speeddate
Cultuurwandeling