Zowel school als CLB doen aan leerlingenbegeleiding. Als het op school minder goed met je loopt, wordt dat meestal opgemerkt door je leerkracht. Soms spreekt die je daarover aan en kan een babbel al heel veel oplossen. Misschien krijg je de raad om met een vriend of vriendin, of met je ouders te praten.

Soms denkt de leerkracht dat jij verder geholpen moet worden. Dan bespreekt die leerkracht dat met een klein groepje leerkrachten die instaan voor de zorg op school. Vaak helpen ze je ook écht met tips of door rekening te houden met je mogelijkheden of je situatie!

En het CLB dan? Wij schieten in gang in twee gevallen...

... Als je een probleem blijft hebben, kan de school met het CLB overleggen en jou vragen of het CLB de beste hulp voor jou mag zoeken.

... Als je het gevoel hebt dat je met je zorgen niet op school terecht kan, kunnen jij of je ouders ook rechtstreeks bij het CLB terecht.

 

Wie is het CLB?

 

In het CLB werken dokters, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en psychologen of pedagogen. Hierdoor bekijken ze vragen of problemen van verschillende kanten en werken ze samen om tot de beste antwoorden of oplossingen te komen. We noemen dat multidisciplinair werken.

Waarvoor kan je bij het CLB terecht?

 

- Alles over studiekeuze en beroepen...

- Je hebt het moeilijk met jezelf of met anderen, of je voelt je rot en weet niet wat te doen...

- Als leren of studeren je moeilijk valt...

- Vragen over je lichaam of gezondheid...

- Vragen over relaties en seks...

- Vragen over spuitjes, zeg maar vaccinaties...

 

Onze contactgegevens


CLB Veurne – Diksmuide – Westkust
Oude Beestenmarkt 6
8630 Veurne
tel: 058/311614

Meer informatie vindt u op de CLB website.