Voorbije activiteiten


2017 - 2018

2TW

Onderzoek de sterkte van plakband, in het thema kracht. Maarten offerde zichzelf op om dit te doen...

 

Biologie: onderzoek netheid

4 techniek wetenschappen onderwierp de school aan een grondig onderzoek en verkreeg de volgende resultaten. Als netste kwam de bril uit de meisjestoiletten, net zoals het deksel van de vuilbak in het biologielabo. Het meest schimmels en bacteriën werden gevonden op de deurklink van het biologielabo...

 

Jungle speed op de wijze van 2stv

2stv speelt jungle speed met ergonomie kaarten.

 

Reünie

23/2/2018: Reünie oud-leerkrachten Sint-Bernarduscollege Nieuwpoort. 

 

Klaspeters/meters

De klaspeters/meters organiseerden een 'Just dance' sessie voor hun klas uit het eerste jaar. Daarvan deze sfeerbeelden... 

;

 

Biologie: braakballen ontleden

4 wetenschappen onderzocht welke prooidieren de kerkuilen eten en welke muizensoorten er in de Westhoek voorkomen d.m.v. braakballen uit te pluizen. Pluis jij mee? Resultaten zijn voor volgende week.

 

Voetbalcompetitie 1ste graad

 

Honkbal

Na een trimester lang honkbal op donderdagnamiddag wist het team van Lander, Cian, Xander, Adriaan, Maité, Maya en Justin zich te kronen tot kampioen.

Ze waren de sterkste van 8 deelnemende teams. het team bestond uit leerlingen van 1ste, 2de en 3de jaar. Mooie samenwerking.
 

 

 

De Warmste Week en SBC!

Na de Warmste Week van vorig jaar is mevr. Veranneman aan het breien geslagen.
Lente, zomer, herfst en winter heeft ze haar breipennen niet laten rusten.
Het resultaat: 156 warme mutsen voor een "warme" winter.
Er zijn reeds 102 mutsen verkocht!
De rest wordt te koop aangeboden op de kerstmarkt van vrijdag 22 december.
Een muts kost slechts 5 euro!
Een mildere bijdrage ten voordele van het goede doel mag natuurlijk altijd.wink
Het geld gaat integraal naar Levensloop, een organisatie die de strijd tegen kanker aangaat.

Kom maar af en geniet van onze gezellige kerstmarkt met een stukje cake,
een warme choco en indien u het heel koud heeft, een warme muts...!

 

 


LO

4 ASO + TW: 24 leerlingen tijdens een keizerstornooi badminton in de LO-les bij D. Lamaire

 

Soepactie!

Tot 20/2/2018 kunnen de leerlingen die zich ingeschreven hebben, genieten van een lekkere kop soep op dinsdagvoormiddag!

 

Nijverheid

Kloppen want de bel doet het niet? Geen probleem met de deurkloppers van 2 BNV, gemaakt tijdens de les houtbewerking bij meneer Desender

 

 

Wiskunde

BVL leerde met de passer werken door hele mooie mandala's te tekenen.

Biologie

4 WET ontdekte hoe 7 soorten wandelende takken kunnen communiceren naar de buitenwereld.

Ze werden verrast door de prachtige camouflage en de kleurrijke vleugels van deze wonderlijke insecten

 

 

OKAN

Koken met vergeten groenten

 

De verkeersdag

Alle eerstejaars kregen zoals elk jaar uitleg over het verkeer en de veiligheid rond de school.
Ook nu weer kwam de politie wat uitleg geven.

Pedagogische studiedag

Op vrijdag 29 september hadden de leerlingen van het SBC een dagje vrij. De leerkrachten daarentegen hielden hun pedagogische studiedag.
Schoolbegeleidster Annemie Laethem liet het Nieuwpoortse korps actief en creatief nadenken over hun schoolvisie en kwaliteitskader.

 

WO I

Het derde jaar heeft een fantastische belevingsdag meegemaakt op cruciale plaatsen voor de herdenking van WO.I: Diksmuide, Vladslo, Ieper, Zonnebeke en Passendaele.

Techniek-wetenschappen

Trots bij de eerste aangestoken bunsenbrander!

SBC in het nieuw

Aan het begin van het schooljaar kregen twee klassen nieuwe banken en stoelen. Ook voor het vernieuwen van een studiezaal is nieuw meubilair aangekocht. Op de foto de glunderende leerlingen van 1latijn met hun klastitularis mevrouw Bernadette Lannoye.

Dag van de sportclub

Op woensdag 13 september trokken de sportieve leerlingen van SBC hun sportoutfit aan om de 'dag van de sportclub' te vieren.

Techniek-wetenschappen

De eerst les TW in het tweede jaar werd spetterend ingezet. Onmiddelijk naar het park om een eerste proef uit te voeren. Twee groepen met elk een andere proevenreeks die ze zelf opgesteld hadden. De OVUR-methode is nu gekend en de leerkracht zag dat dit een goed jaar wordt.

 

Kennismaking

Maandag 4 september sloten we de schooldag voor de eerstejaars af met een kennismakingsactiviteit. Hun klasmeters en -peters namen hen mee naar het park. Via enkele leuke opdrachten werd het groepsgevoel versterkt. Meer foto's vind je terug op onze facebookpagina.

1 september 2017

2016 - 2017


Schoolreizen

De schoolreizen zitten er weer op. Iedereen beleefde een fantastische (twee)da(a)g(se). Meer foto's vind je terug op onze facebookpagina.

Sportdag

De maand mei is traditioneel de maand van de sportdagen en schoolreizen. Tijdens de sportdag waren de weergoden alvast goed gezind.

Quiz

Onze fantastische leerlingenraad organiseerde een quiz voor de hele school, inclusief leerlingen van het zesde leerjaar van Stella Maris. De Slimste Bernard!

 

Mode

Tijdens de lessen I.O. werkten de leerlingen van 3STW een heuse modeshow uit. Wie een kijkje ging nemen in de stadshallen maakte een reis in de tijd: aan 5 verschillende standjes werd kledij uit de jaren '60, '70, '80, '90 en 2000 geshowd, telkens met passende muziek en heerlijke hapjes.

SBC@Work

Op vrijdag 23 april konden toekomstige leerlingen en hun ouders onze school aan het werk zien. Tijdens een rondleiding gaven de leerkrachten en enkele enthousiaste leerlingen een woordje uitleg over de werking van onze school.

Infobeurs

Op maandag 20 februari organiseerde het SBC een infobeurs. Leerlingen die de overstap maken naar het eerste middelbaar konden zo, samen met hun ouders, voor een eerste keer kennis maken met onze school. Ook leerlingen die al les volgen aan het Sint-Bernarduscollege en de overstap maken naar de tweede graad, konden op deze infobeurs terecht voor verdere kennismaking met de school. Voor meer foto's zie de facebookpagina.

 

 

Biologie

De vierdes leren hun verantwoordelijkheid op te nemen om te zorgen voor een organisme: planten, wandelende takken, wandelende bladeren, reuzeslakken, ... Het samenwerken, plannen en vooral hun motivatie zullen hen helpen om dit project te doen slagen.

 

2STV

De klas 2STV ging creatief aan de slag met servies.

 

50 tinten blauw !

Voor meer foto's: klik hier.

 2017

De school is geopend tijdens de kerstvakantie op vrijdag 30 december 2016 en vrijdag 6 januari 2017 telkens van 9 tot 12 uur.

 

U wordt vriendelijk uitgenodigd op onze Wodanza-voorstelling '50 tinten blauw'. Creatieve en enthousiaste leerlingen en leerkrachten geven ook dit jaar weer het beste van zichzelf! 

 

Klassen 3VV, 4VV en 2STV hebben zo'n 350 euro ingezameld ten voordele van de Rode Neuzen - actie! Op 18 november werden er cakejes en chocomelk verkocht op de speelplaats, maar ook op de wekelijkse markt.

 

 

Voor de herfstvakantie hielpen de peters en de meters bij de boekentasweging van de eerstes. Binnenkort is er een nieuwe weging: de peters en meters hopen alvast dat de tassen deze keer minder zullen wegen.

 

Op 21 oktober vierden heel wat leerlingen de dag van de jeugdbeweging.